از روی احساسات تصمیم نگیریم!
داشتن احساسات و شور و شوق، برای هر انسانی طبیعی است و در حالتهای مختلف به صورتهای متفاوتی ظاهر میشود.
برخی افراد آن را بروز میدهند و برخی دیگر مخفی میکنند وگرنه در سرشت هر انسانی وجود دارد.
داشتن احساسات و شور و اشتیاق در برخی موارد مفید است؛ اما در برخی از امور نه تنها مفید نیست، بلکه باعث شکست روحی و فریب انسان میگردد.
برای همین باید از تصمیمگیری در وقت احساسات بپرهیزم؛ چون ممکن است باعث ضربۀ روحی محکم و مهلکی برایمان شود.
برخی افراد وقتی تغییر جدیدی در زندگیشان پدید میآید، موفقیتی کسب میکنند یا با مصیبتی مواجه میشوند، برای مدتی زندگیشان متحول میشود و این اتفاق در تصمیمات، عملکردها و اقداماتشان نیز تأثیر بهسزایی میگذارد.
مثلا کسی که دوستش به او خیانت کرده، تا مدتی به هیچکس اعتماد نمیکند.
یا کسی که به تازگی مسیر حق را دریافته و از فضایل دعوت و تبلیغ دین آگاهی پیدا کرده، دلش هست در طی چندروز تمام دنیا را مسلمان کند؛ اما پس از گذشت چندروزی، آرام و ساکت میشود و دیگر صدایش به گوش نمیرسد.
آن همه ادعا، شور و هیجان خاموش میشود و دوباره به حالت عادی برمیگردد؛ حتی ممکن است با مشکلات و آسیبهای روحی نیز مواجه شود.
اینکه دین مقدس اسلام در جهان گسترش یافت و میلیاردها انسان به آن گرویدند، کار چندروز و چندشب یا حتی چندینسال هم نیست؛ بلکه حاصل یک عمر تلاش رسولالله صلیاللهعلیهوسلم و صحابه رضیاللهعنهم است.
همۀ آن بزرگواران احساسات و شور و شوق داشتند و هدفشان گسترش اسلام در جهان بود؛ اما میدانستند که این کار در طی چندروز یا چندماه ناممکن است؛ برای همین همواره تلاش میکردند و به تدریج پیش میرفتند تا اینکه پس از گذشت سالها، تلاشهایشان ثمره و نتیجه داد و دین مقدرس اسلام به دورترین نقاط جهان رسید.
پس ما هم سعی کنیم که هیچگاه از روی احساسات و شور و هیجان تصمیم نگیریم و در همۀ امور، آرامش، متانت و خونسردی خود را حفظ نماییم.
احساسات در حقیقت مانند همان بادکنک یا لاستیک دوچرخه است که با اصابت میخ یا سوزنی، بادش خالی میشود و از کار میافتد.
✍️ خلیل الرحمن خباب
۶ جدی / دی ۱۴۰۱
▪️ کانال یوتیوب
▪️ کانال تلگرام
▪️ واتساپ